dimarts, 20 de setembre de 2016

LA TARDOR D'ANTONI VIVALDI
LA TARDOR DE VIVALDI"La Tardor" forma part de l'obra mestra del compositor Antonio Vivaldi, "Les Quatre Estacions". Pertany al Barroc musical (1600-1750).Amb aquesta obra, Vivaldi va voler plasmar en la música els sentiments que despertaven en ell les estacions de l'any.

La història ens explica que Vivaldi va passar una part de la seva juventud malalt al llit. Des de la finestra de la seva habitació anava observant com cambiava el paisatge i va ser llavors quan va decidir escriure aquesta gran obra en la què va voler plasmar amb la música els sentiments que despertaven en ell les estacions de l'any.

La tardor consta dels següents moviments: 
 Allegro – Adagio molto – Allegro

Primer moviment: Allegro

Els alegres camperols celebren amb danses i cants la recol·lecció de la collita. Els apegis de l'orquestra descriuen a un borratxo que, després de diverses entremaliadures es queda adormit.

Segon moviment: Adagio molto


Els altres camperols acompanyen a aquest borratxo en la seva embriaguesa fins que el vi i el somni els venç.

Tercer moviment: Allegro


Plens de gran entusiasme i acompanyats pels lladrucs dels seus gossos i el sonar dels seus corns, els caçadors es dirigeixen al bosc.

En aquest moviment es narra la història d’uns caçadors que surten de caçera, arriben al bosc i persegueixen un cèrvol. Després d’una bona estona perseguint-lo amb l’ajuda dels seus gossos, finalment aconsegueixen caçar-lo.

MUSICOGRAMA GAMIFICAT "LA TARDOR" VIVALDI

Cap comentari :

Publica un comentari

GRÀCIES PEL COMENTARI...
EN QUANT L'APROVI SORTIRÀ PUBLICAT